Snelle levertijden
Levering uit voorraad
14 dagen retourrecht
Gratis verzending vanaf € 75,-
Op zoek naar een leuk idee of complete outfit?

Welkom bij P.W. Hoofs!

Wij hebben sinds 11-8-2015 onze webshop vernieuwd. Kies hieronder welke webshop u wilt bezoeken:

Tiroler kleding / Oktoberfest

Voor een geslaagd oktoberfeest bent u bij P.W. Hoofs aan het juiste adres voor uw Tiroler Kleding. Halverwege september barst in München weer het Oktoberfest los. Ook in Nederland zijn er steeds meer festiviteiten rondom Oktoberfest. Maar of je nou hier blijft of naar Duitsland gaat, je moet natuurlijk wel gekleed in een echt Tiroler pak. P.W. Hoofs heeft voor zowel mannen als vrouwen een breed aanbod aan Tiroler kleding. Wij zeggen alvast proost!

Onderdelen 1 tot 16 van totaal 119

Stel een Aflopende Directie in
per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in
 • Dirndl suedine Dirndl suedine
  € 39,99
 • Tiroler jurk 3 delig geblokt Tiroler jurk 3 delig geblokt
  € 42,99
 • Dimdl susy Dirndl susy
  € 34,99
 • Tiroler jurk 1-delig compleet - PW Hoofs Tiroler jurk 1-delig zwart-wit
  € 39,99
 • Tiroler tas Nurnberg Tiroler tasje Nurnberg zwart
  € 19,99
 • Jeans dirndl blauw - Oktoberfestkleding Hoofs Jeans dirndl blauw
  € 164,99
 • Blanda dirndl - Oktoberfestkleding Hoofs Blanda dirndl pruimrood
  € 94,99
 • Trachtenshirt mieder Debbi Emilia - PW Hoofs Trachtenshirt mieder Debbi Emilia
  € 49,99
 • Trachtenshirt mieder Edita - PW Hoofs Trachtenshirt mieder Edita
  € 49,99
 • Blanda dirndl - Oktoberfestkleding Hoofs Blanda dirndl
  € 94,99
 • Berry dirndl - Oktoberfestkleding Hoofs Berry dirndl
  € 139,99
 • Trachtenvest Tilo antraciet - PW Hoofs Trachtenvest Tilo antraciet
  € 119,99
 • Tiroler mieder - PW Hoofs Tiroler mieder
  € 89,99
 • Tiroler mieder - PW Hoofs Tiroler mieder
  € 114,99
 • Tiroler Blouse blauw-wit geblokt - PW Hoofs Tiroler blouse div. kleuren
  € 23,99
 • Blanda dirndl - Oktoberfestkleding Hoofs Blanda dirndl blauw-rood
  € 94,99

Onderdelen 1 tot 16 van totaal 119

Stel een Aflopende Directie in
per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Zonder Tiroler Kleding geen Oktoberfest. Of u nu afreist naar Duitsland voor het grootste bierfeest ter wereld of u viert het in Nederland een passende Tiroler outfit mag natuurlijk niet ontbreken.

Geschiedenis Oktoberfest

Als sinds 1810 worden de bierfeesten in München gehouden. Ieder jaar wordt dit festival weer door zo’n 7 miljoen mensen bezocht. Het is een traditie dat men in  Tiroler Kleding loopt. Het Oktoberfest 2014 vindt 20 september tot en met 5 oktober plaats in München. De eerste zondag van het Oktoberfest is gevuld met tradities. Een mooie Tiroler outfit mag deze dagen dan ook niet ontbreken.

Het is wettelijk vastgesteld dat er deze dagen alleen lokaal bier mag worden getapt, dit zijn zes verschillende soorten. Het bier wordt voornamelijk in bierpullen geschonken. Een van de belangrijkste kenmerken van de bierfeesten in München naast de Tiroler kleding.

Tiroler Kleding assortiment

Ook in Nederland worden er steeds vaker Oktoberfesten georganiseerd. Dat vraagt natuurlijk om toepasselijke kleding. P.W. Hoofs heeft diverse Tiroler kleding in het assortiment. Voor vrouwen zijn er de Dirndl’s en voor mannen de lederhose. Dit is de traditionele tiroler kleding op volksfeesten.

Een dirndl is de traditionele Beierse klederdracht. Het benadrukt de vrouwelijke vormen door de taille wat in te snoeren.  Tegenwoordig zie je deze kleding voornamelijk nog tijdens het Oktoberfest. Dirndl’s zijn dus de ideale Tiroler kleding voor vrouwen tijdens deze bierfeesten.

De lederhose is de traditionele lerenbroek die in zuid-duitsland wordt gedragen. De lederhose is bekent als korte en als lange variant. Ook bij P.W. Hoofs vindt u deze varianten tussen de Tiroler kleding. De korte lederhose is traditioneel gezien voornamelijk bedoeld voor tijdens het werk, de lange broek is de feestelijke broek. Op bepaalde feesten is het een must om als man nog steeds een Lederhose te dragen, waaronder het Oktoberfest. Ben je als man dus opzoek naar Tiroler kleding dan is de lederhose echt iets voor jou.

Naast de traditionele Tiroler kleding heeft P.W. Hoofs ook nog diverse tiroler blouses, tiroler jurken en andere tiroler kledingstukken. Naast Tiroler kleding hebben wij ook diverse Tiroler hoedjes om uw outfit compleet te maken. Na het Oktoberfest hoeft u uw outfit niet ver weg in de kast te stoppen, u kunt deze kleding ook gewoon met Carnaval aan. En zelfs voor Baby’s hebben wij een complete Tiroler outfit in het assortiment.

Oktoberfest in Nederland

Naast het traditionele Oktoberfest in München worden deze bierfeesten ook steeds vaker in Nederland gevierd. Diverse plaatsen hebben hun eigen oktoberfeesten, onder andere: Breda, Groningen, Nijmegen, Sittard, Tilburg en Venray. Tiroler Kleding kan inmiddels dus niet meer ontbreken in je kledingkast. In sommige steden trekt het bijna net zoveel bezoekers als Carnaval.

In de meeste plaatsen vinden de oktoberfeesten pas eind oktober plaats. Dus heeft u na de feesten in München nog niet genoeg dan kunt u nogmaals uw Tiroler kleding uit de kast halen. In sommige plaatsen zijn de kledingeisen streng en bent u verplicht in Tiroler kleding te verschijnen. Bestel dus snel uw outfit in Tiroler stijl zodat u op tijd uw kleding in huis heeft.